Parfum de primavara

Primavara… anotimpul atat de asteptat, dupa ce am indurat iarna atat de friguroasa. Nu cred ca exista cineva care sa nu iubeasca aceasta perioada din an, cand totul renaste parca in jurul nostru. Renuntam in sfarsit la fular si la manusi, la paltonul cu care ne-am infofolit toata iarna si chiar la parfumul oriental, dulceag care ne incalzea simturile cu aroma sa.

Linistea zapezii incepe sa fie topita de privirile Soarelui care nu mai e doar o pata galbena pe cer. De unde forta iernii ne arata cat de grea ii este mantaua alba, iar cand se supara cat de tare poate sa sufle in toate partile, luna lui martisor ii anunta, in sfarsit retragerea.

Natura incepe sa se scuture si sa-si pregateasca podoaba multicolora. Chipurile vesele ale copiilor alearga in cautarea martisoarelor, definindu-le semnificatia pentru fiecare. Ghioceii, firavi dar galanti, zambilele, freziile isi imprastie parfumul printre noi.

Se simte primavara si pofta de a respira aerul proaspat al unui nou inceput. Nevoia de a atinge firul ierbii, de a vibra cu buchetul de ghiocei in mana, de a zambi cand un copilas scump se apropie de tine cu un martisor sunt primele reactii asteptate si dorite ale primaverii.

Copacii indraznesc sa-si indrepte crengile impovarate de gerul si greutatea zapezii si, in scurt timp, vor demonstra, din nou, ce inseamna viata. Insectele isi fac curaj pentru a se dezmorti si a-si incepe spectacolul vietii pana la iarna viitoare.

Va doresc o primavara frumoasa.

 

Reclame
Categorii: Home | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: